Tészta:
- 6 tojásból piskótát csinálunk, amibe belekeverünk még 5 kanál lisztet és 1 kanál kakaót.
Krém:
- 25 dkg Rama margarin
- 15-20 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2-3 kanál rum
Ezeket habosra keverjük, majd 4 dl tejből és 4 kanál lisztből besamellt főzünk, ha kihűlt, összekeverjük.
Rudak:
- 15 dkg darált keksz
- 1 kanál kakaó
- 2 kanál baracklekvár
- ½ dl rum
- 1 gesztenyemassza
Ezt jól eldolgozzuk, ha kicsit kemény, lehet tejet adni hozzá. Ebböl 5-7 rudat sodrunk. A piskótát hosszában kettévágjuk, fele krémet rákenjük, erre hosszában rátesszük a rudakat, majd a krém másik felét, a második piskótát is rátesszük.
A tetejét csoki mázzal díszítjük.
|