Fekete Rózsa
Tészta: 60 dkg liszt,10 dkg vaj, 1 tojás, 1csomag sütőpor, pici szódabikarbóna tej
Mákos töltelék: 20 dkg darált mák 20 dkg liszt 10 dkg vaj 25 dkg porcukor 2 dl tej 1 sütőpor
Krém: 1 liter tej 3 csomag vaníliás puding 25 dkg ráma sütőmargarin 25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit szükséges mennyiségű tejjel összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 5 részre osztjuk, ebből 2 részt külön-külön a tepsi hátoldalán megsütünk, vékony lapnak. A 3 másik részt a mákos töltelékkel (amit ha összeállítasz, egy folyékony masszát kapsz) feltekerjük mint a bejglit, és a tekercseket egymás mellé helyezve, tepsibe téve megsütjük.
A pudingot elkészítem, kihűlés után a margarinnal és porcukorral habosra keverem, így elkészült a krém.
Összeállítás:
1 lap tészta, rá a krém fele, ebbe beleültetjük a 3 tekercs mákos-kígyónkat egymás mellé, jön a maradék krém, és végül a második lap tészta. Tetejét csoki mázzal díszítjük.
|