Fekete Rzsa
Tszta: 60 dkg liszt,10 dkg vaj, 1 tojs, 1csomag stpor, pici szdabikarbna tej
Mkos tltelk: 20 dkg darlt mk 20 dkg liszt 10 dkg vaj 25 dkg porcukor 2 dl tej 1 stpor
Krm: 1 liter tej 3 csomag vanlis puding 25 dkg rma stmargarin 25 dkg porcukor
Elkszts:
A tszta hozzvalit szksges mennyisg tejjel sszedolgozzuk, hogy nyjthat tsztt kapjunk. 5 rszre osztjuk, ebbl 2 rszt kln-kln a tepsi htoldaln megstnk, vkony lapnak. A 3 msik rszt a mkos tltelkkel (amit ha sszelltasz, egy folykony masszt kapsz) feltekerjk mint a bejglit, s a tekercseket egyms mell helyezve, tepsibe tve megstjk.
A pudingot elksztem, kihls utn a margarinnal s porcukorral habosra keverem, gy elkszlt a krm.
sszellts:
1 lap tszta, r a krm fele, ebbe beleltetjk a 3 tekercs mkos-kgynkat egyms mell, jn a maradk krm, s vgl a msodik lap tszta. Tetejt csoki mzzal dsztjk.
|