Hozzvalk:
Tszthoz:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag stpor
4 tojs srgja
tejfl
Tetejre:
4 tojs fehrje
15 dkg cukor
2 maroknyi durvra darlt vagy vgott di
A krmhez 4 kanl lisztet 4 dl tejjel, 1 tojssal simra keverek, majd sr krmm fzm. Amg hl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, l csomag vanlis cukorral habosra keverek, majd a kihlt krmmel sszedolgozom.
A tszta hozzvalit sszedolgozom, annyi tejflt adok hozz, hogy rugalmas, puha, nyjthat tsztt kapjak. 3 rszre osztom, egyenknt kinyjtom a tepsi nagysgra vgott stpapron. A habot rkenem a tsztalapokra, durvra darlt dival megszrom, s megstm kb. 200 C-on.. Lgkeverses stben egyszerre kt tepsivel is lehet stni. Ha kihlt, megtltm a krmmel s minimum egy fl napra, vagy egy jszakra llni hagyom, amg a tszta megpuhul a krmtl.
Megjegyzs: akkor lesz nagyon finom, puha a vgeredmny, ha a tsztt nem stjk meg nagyon. A hab gyis gyorsan pirul, annyi sts a tsztnak is bven elg. Ha tlstjk, a tszta nem puhul meg a krmtl.
|